Over ons

Wat is Huurplek?

Huurplek is een onderneming die de economische en sociale duurzaamheid wil ondersteunen door middel van een peer to peer-, business to peer- en business to businessmarkt.

Er zijn tal aan producten die hoog in aanschafwaarde zijn maar laag in gebruiksvolume. Dit betekent dat er op dit moment heel veel producten staan te verstoffen terwijl deze gewoon gebruikt kunnen worden. Dit is verspilling van de grondstoffen.

Daarvoor biedt Huurplek het perfecte alternatief. Huurplek is namelijk hét online platform waarbij vraag en aanbod voor het (ver)huren van producten bij elkaar worden gebracht. Huurplek functioneert als intermediair en brengt huurder en verhuurder bij elkaar. Het (ver)huren op Huurplek is voor zowel huurder als verhuurder aantrekkelijk: de huurder heeft geen grote aanschafkosten en de verhuurder verdient wat bij aan het verhuren van een product. Misschien nog wel belangrijker is dat het Huurplek draagvlak creëert voor de deeleconomie en daarmee bijdraagt aan de verduurzaming. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de deeleconomie steeds meer in trek is. Mensen willen steeds meer gezamenlijk consumeren. De duurzaamheid ligt hiermee uiteraard ook in verband. Daarom is de slogan van Huurplek “Duurzaamheid door verbondenheid”.   

 

Wat kun je precies aanbieden op Huurplek? 

Dit zijn voornamelijk producten met een hoge aanschafprijs en een laag gebruiksvolume, denk hierbij bijvoorbeeld aan een aanhanger, een speciale boormachine, een silent discoset, grasmaaier enz. De verhuurders kunnen particulieren zijn maar ook bedrijven, denk hierbij bijvoorbeeld aan een beveiligingsbedrijf die haar portofoons te huur aanbiedt. 

 

Wat is het doel van Huurplek? 

Huurplek wil een bijdrage leveren voor het verduurzamen van de samenleving. Dit wil Huurplek realiseren door mensen die milieu/duurzaamheid belangrijk vinden te binden aan dit milieubewuste bedrijf. Huurplek begint in Nijmegen en wil daarna uitbreiden naar de rest van Nederland. In Nijmegen kunnen mensen huren of verhuren in de volgende wijken: Lent, Oosterhout, Ressen, Benedenstad, Stadscentrum, Altrade, Bottendaal, Galgenveld, Groenewoud, Hengstdal, Hunnerberg, Kwakkenberg, Ooyse Schependom, Goffert, Hazenkamp, Heijendaal, Nije Veld, St. Anna, Brakkenstein, Grootstal, Hatert, Hatertse Hei, Hees, Heseveld, Neerbosch-Oost, Wolfskuil, Biezen, Dukenburg en Lindenholt.

 

Laten we gezamenlijk deelnemen aan de deeleconomie om samen te werken aan de verduurzaming van de maatschappij!

Profielfoto over ons

Ons team

Dannie Willemsen Huurplek

Dannie Willemsen

Financieel manager

Elian Coppus Huurplek

Elian Coppus

Sales Manager

Fynn Merkestein Huurplek

Fynn Merkestein

IT-manager

Jorn Vlijm Huurplek

Jorn Vlijm

Marketing manager